DELAVNICA MOJSTRA CHEN BINGA, 6.4. – 10.4.2023,

SCHIO, ITALIJA

V Italijo se nas je odpravilo šest, pridružili smo se praktikantom chen taijiquana iz Argentine, Belgije, Čila, Kitajske, Nemčije, Italije, Izraela in ZDA. Delavnico je vodil mojster Chen Bing , predstavnik 20. generacije družine Chen in nosilec 12. generacije linije Chen Taijiquan (Tai Chi Chuan), prvi od sedmih takoimenovanih zmajev. Je neposredni potomec ustvarjalca taijiquana Chen Wangtinga.

Rojen je marca 1971 v vasi Chenjiagou, znanem rojstnem kraju taijiquana v provinci Henan na Kitajskem. Chen Bing je edini sin Chen Yongheja, najstarejšega brata velemojstra Chen Xiaowanga in velemojstra Chen Xiaoxinga.

Vzdušje je bilo čudovito, organizacija in mojster odličen, tako da smo domov prišli z vsem zelo zadovoljni in z obilo poglobljenega znanja.

 

Avtor slike: Tan Xiao

 

STRELJANJE S PIŠTOLO NA STRELIŠČU

24.9.2022 smo se podali na uradno strelišče in se preizkusili v streljanju s pištolo.  Pod vodstvom in budnim očesom Milana in Dragana smo vadili koncentracijo, osredotočenost, mirnost, pravilnost položaja. 

Po uvodnih napotkih o varnosti in teoriji streljanja, smo se postavili na strelsko linijo, iz katere smo izvajali streljanje. Na izbiro smo imeli naslednje pištole: glock, baretta…

Nekateri smo zadevali kot za šalo, drugi ne, vsi pa smo se spopadli s strahovi in z vznemirjenostjo, ki nam jo je prinesla nova izkušnja. Na koncu smo se strinjali, da to še ponovimo.